حفظ سلامت دستگاه گوارش
برای حفظ سلامت دستگاه گوارش باید از مصرف چای، قهوه، نوشابه های گازدار، نوشیدن مایعات در حین مصرف غذا پرهیز کنید.
برای تنظیم کار دستگاه گوارش گه گاه و یا لاقل هفته ای یک مرتبه مقداری شکر تیقال یا آب آلبالو یا آب زرشک سیاه یا آب غوره بخورید.
برای تقویت معده باید از این خوراکی ها بیشتر استفاده کرد: انار شیرین، به شیرین و خام، بالنگ پخته، گلابی، مغز بادام بو داده، گریپ فروت، سیب درختی، انجیر، سنجد، مربای هویج، سکنجبین به لیمو یا شربت به لیمو،شربت به، هل، زردچوبه، مغز فندق و ریحان
تقویت معده سرد:
جهت تقویت معده های سرد از زنجبیل، دارو فلفل، خرما، زعفران، هل، جوز بویا، فلفل فرنگی و زردچوبه استفاده کنید.
تقویت معده گرم:
برای تقویت معده گرم از آب لیمو،سماق، تمر هندی، ریحان، آب دم کرده ی برگ کاسنی،عرق کاسنی و عرق شاه تره استفاده کنید.
ترشی معده:
برای رفع ترشی معده باید از خوردن جوش شیرین، ادویه جات، سس، پنیر، ماهی، گوشت، انواع کنسرو و غذاهای مانده پرهیز کنید. به عنوان درمان بعد از غذا مقداری عسل را با آب گرم مخلوط کرده و بخورید.
سی گرم آویشن را در یک لیتر آب جوش 12 دقیقه دم کنید بعد از هر وعده غذا یک فنجان از آب آن را شیرین کرده و بنوشید.